Business Intelligence

Vad är Business Intelligence?

  

 

Business Intelligence, eller BI, är ett samlingsnamn som refererar till en mängd olika teknologier, applikationer, infrastrukturer och metoder som används för att samla, strukturera och analysera en organisations affärsinformation. BI som disciplin används av organisationer för att förbättra och optimera beslutsfattandet, minska kostnaderna, identifiera nya affärsmöjligheter och öka sin konkurrenskraft. Delar av utmaningen med BI är att ha tillgång till rätt information vid rätt tidpunkt så att beslutsfattare kan fatta rätt beslut på en strategisk, taktisk och operativ nivå.


Ett exempel på hur BI bl.a. används i dagligvaruhandeln är när de utföra s.k. kundkorgsanalys. Information om vad kunder handlar under en längre tidsperiod inhämtas och analyseras. Oftast försöker beslutsfattaren få svar på följande frågor;

  • Vilken är den vanligaste kombinationen av produkter?
  • Vilka produkter är starkast kopplade till varandra?
  • I vilken ordning väljer man produkterna?
  • Vad är värdet av merförsäljningen för en viss produkt?

 

Genom att identifiera kunders köpbeteende, vilka kombinationer av produkter kunden oftast handlar kan beslutsfattare skapa triggers i form av kampanjer, exponeringar som stimulerar kunden till köp eller merköp.


Dagligvaruhandeln har även börjat att kombinerar information från sina kunders kundkortsuppgifter med information från sociala medier för att upptäcka och utnyttja förändrade köpbeteenden. Till exempel är det lätt för återförsäljare att förutsäga att en kvinna är gravid, baserat på de förändrade köpmönstren. Detta ger möjlighet att rikta kampanjer med babyrelaterade varor till gravida kvinnor

BI kan stimulera till en lärande miljö som möjliggör att organisationer kan driva sin verksamhet mer effektivt och skapa konkurrenskraft.

 

  


"Förmåga att se helhet & affärsnytta på ett unikt sätt.


Fastnar inte i detaljer utan ser till att projekt genomförs"


- Fredric Knutson, Chef Försäljningsspecialister ICA Sverige ABKunden gillar

Vi har alltid som mål att jobba nära dig som kund, hålla en personlig service och uppnå affärsnytta för din organisation och i dina Business Intelligence satsningar.

 

Vi gör det möjligt för dig att prata direkt med våra kunder om våra tjänster. Det här är ett sätt för oss att visa att vi är trygga i det vi gör men främst ett sätt för oss att skapa en trygghet för dig innan du väljer oss som partner.

 

Kontakta oss gärna för fler referenser


 

Kontakt


Bli en av oss

Vi letar alltid efter duktiga, motiverade personer med förmåga och drivkraft att göra de bästa möjliga för kund. Oavsett om du är en stämningsskapare eller en senior person med tjugo års erfarenhet så vill vi ha kreativa, engagerade, intressanta människor som inte är rädda för att tänka nytt, älskar utmaningar och som vet att de kan göra stor affärsnytta för kund. Det krav vi har är att du ska ha en teknisk bakgrund och ha senior erfarenhet. Mindbase grundprinciper kan forumelras som "hos oss frågar du inte om lov, du frågar istället om råd".


På Mindbase, brinner vi inte bara för att göra fantastiska lösningar vi vill ha roligt när vi gör det också! Förutom att skapa en rolig och utvecklande arbetsmiljö, har vi några stora fördelar… Nu söker vi agila projektledare och Scrum Masters så klicka på kontakt nedan, fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder Peter in dig på en trevlig frukost och berättar mer.


Kontakt

  

  

Upphovsrätt © Mindbase AB. Alla Rättigheter Reserverade